صفحه اصلي > گالیکش / محیط زیست > منابع آبی پارک ملی گلستان برای پیشگیری از بیماری‌ها ضدعفونی شد

منابع آبی پارک ملی گلستان برای پیشگیری از بیماری‌ها ضدعفونی شد


2 شهریور 1401. نويسنده: admin3

رییس پارک ملی گلستان گفت: منابع آبی این ذخیره‌گاه زیست‌کره از جمله آبشخورها برای پیشگیری از سرایت انواع بیماری‌های به حیات‌وحش ضدعفونی شد.

به گزارش گلستان فردا، مهدی تیموری اظهار کرد: با توجه به حساسیت شیوع بیماری‌ها در کانون‌های جمعیتی حیات وحش پارک ملی گلستان، از ابتدای امسال با هماهنگی دامپزشکی شهرستان‌های گالیکش، کلاله و مراوه‌تپه در داخل استان و شهرستان‌های همسایه با پارک در استان‌های همجوار تیم‌های مشترک پایش فعال شد.

وی ادامه‌ داد: تاکنون در پنج نوبت رصد و پایش کامل مناطق جمعیتی حیات وحش در پارک ملی گلستان انجام شد که نتیجه آن نشان می‌دهد هیچ مورد مشکوکی از عامل بیماری مشترک حیوانات اهلی و جانوران وحشی در این ذخیره‌گاه طبیعی مشاهده نشده است.

رییس پارک ملی گلستان جداسازی آبشخورهای حاشیه این پارک از دامداری‌های حاشیه روستاهای همجوار، تامین آب حیات وحش و آهک پاشی و شستشوی آبشخورها را از جمله اقدامات پیشگیرانه در بحث جلوگیری از شیوع بیماری در حیات وحش عنوان کرد.

تیموری گفت: برای جلوگیری از احتمال سرایت انواع بیماری‌های حیات وحش از جمله بیماری تب برفکی و طاعون PPR، آبشخورهای مناطق میرزا بایلو و آلمه پارک ملی گلستان توسط کارشناس و محیط بانان این مجموعه لایروبی و به وسیله کلر و آهک ضدعفونی و سپس دوباره آبگیری شدند.

وی بیان کرد: پارک ملی گلستان حدود ۱۳۰ چشمه دارد که اوایل امسال به دلیل شرایط آب و هوایی سطح آب بخشی از آنها کاهش یافته و یا خشک شده بود که با توجه به بارندگی‌های چند هفته اخیر هم اکنون وضعیت آبی بیشتر چشمه‌ها نسبت به اوایل سالجاری بهبود یافته است.

تیموری تصریح کرد: بیش از ۹ هزار راس انواع گونه‌های علف‌خوار مانند قوچ و میش، کل و بز و آهو در پارک ملی گلستان زیست می‌کنند که با توجه به مطلوب بودن زادآوری در فصل بهار امسال، پیش بینی می‌شود جمعیت آن ها در سرشماره پاییزه به بیش از ۱۲ هزار راس برسد.

وی جمعیت غالب حیوانات در این پارک ملی را مربوط به گونه‌های قوچ و میش و گراز دانست و گفت: همچنین طبق مشاهدات محیط بانان حدود هزار راس مرال در این ذخیره‌گاه طبیعی زیست می‌کنند اما مطالعات دقیق‌تر علمی برای بررسی جمعیت و نحوه زیست گونه‌های مرال و شوکا از پاییزه امسال آغاز می‌شود.


بازگشت