صفحه اصلي > گرگان / اقتصادی > صدور اولین پروانه استاندارد دانه سویا کشور در استان گلستان

صدور اولین پروانه استاندارد دانه سویا کشور در استان گلستان


8 اردیبهشت 1403. نويسنده: admin3

مدیرکل استاندارد گلستان از صدور اولین پروانه دانه سویا کشور در استان گلستان خبر داد.

به گزارش گلستان فردا، سید مهدی حسینی اظهار کرد: واحد تولیدی آریا دانه گلستان پس از انجام بازرسی‌های فنی و همچنین نمونه ‌برداری و مطابقت نتایج آزمون با استانداردهای ملی ذیربط و ارائه مستندات لازم، موفق به اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد برای فرآورده مذکور شد.
حسینی ادامه داد: استاندارد ملی دانه سویا با شماره ۱۷۵۱۷ با عنوان «خوراک دام، طیور و آبزیان – دانه سویا با چربی کامل اکسترود شده – ویژگی‌ها و روش‌های آزمون» در سال ۱۳۹۲ مصوب شد.
وی افزود: دانه سویا با چربی کامل اکسترود شده حاوی مقادیر قابل توجهی پروتئین و چربی است و به عنوان یکی از منابع غذایی دام، طیور و آبزیان به کار می‌رود.
مدیرکل استاندارد گلستان در ادامه گفت: دانه سویا حاوی مقادیر زیادی مواد سمی محرک، مهار کننده‌ها، عوام حساسیت زا، گواترزا و ضد انعقادی است، که برای کاهش مقدار این مواد، دانه خام باید فرآوری شود.
وی در پایان اضافه کرد: برای فرآوری دانه خام سویا از روش‌های مختلفی از قبیل برشته کردن، میکرونیزه کردن، اکسپند کردن، پلت کردن و اکسترود کردن خشک و مرطوب، استفاده می شود و هر کدام از روش‌های نوشته شده تاثیر متفاوتی بر ارزش غذایی سویا دارند.


بازگشت