صفحه اصلي > گرگان / اقتصادی > بازسازی جاده اینچه‌برون به ترکمنستان وارد فاز اجرایی نشده است

بازسازی جاده اینچه‌برون به ترکمنستان وارد فاز اجرایی نشده است


دیروز, 21:23. نويسنده: admin3

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان گلستان گفت: با وجود تفاهم‌نامه‌های انجام‌شده و تعیین شرکت عمرانی، بازسازی جاده اینچه‌برون به ترکمنستان هنوز وارد فاز اجرایی نشده است.

به گزارش خبرنگار گلستان فردا، عادل مصدقی ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت روز راهداری اظهار کرد: جاده ترانزیتی اینچه‌برون برای رانندگان مشکلات زیادی ایجاد کرده و باید هرچه سریع‌تر بازسازی شود.

وی افزود: در زمان استاندار سابق گلستان، این مسیر پرتردد تجاری مورد بازدید و ارزیابی قرار گرفت و مقرر شد بازسازی آن از طریق تهاتر گاز اجرایی شود. با این حال، علیرغم تعیین شرکت مجری، پروژه همچنان بلاتکلیف باقی مانده است.

مصدقی ادامه داد: به نظر می‌رسد شرکت گاز هنوز اعلام آمادگی برای این پروژه نکرده است. امیدواریم وزارت امور خارجه و وزارت راه و شهرسازی به این موضوع ورود کرده و بازسازی این جاده ترانزیتی و تجاری وارد فاز اجرایی شود.

وی با اشاره به رشد تبادلات تجاری استان گفت: در ۸ ماهه امسال، تبادل و صادرات کالا به ترکمنستان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸ درصد افزایش داشته است. البته تجارت چمدانی هنوز راه‌اندازی نشده است.

مصدقی به آمار مرز اینچه‌برون اشاره کرد و افزود: امسال ۱۵ هزار و ۶۰۷ دستگاه ناوگان ورودی و ۱۷ هزار و ۷۰۹ دستگاه خروجی از این مرز ثبت شده است. همچنین سالن مسافری این مرز با اعتبار ۱۲۰ میلیارد ریال در حال به‌روزرسانی است و آمادگی برای پذیرش مسافر و تجارت چمدانی در گلستان وجود دارد.

وی با بیان اینکه ۱۶ هزار و ۸۷۲ راننده با کارت هوشمند در حوزه حمل بار و مسافر فعالیت می‌کنند، گفت: از ۱۸۷ شرکت حمل‌ونقل استان، ۸۶ شرکت باربری، ۸۰ شرکت مسافربری و یک شرکت در حوزه حمل‌ونقل بین‌المللی فعال هستند.

مصدقی افزود: طی این مدت، ۲۳۰ هزار سرویس اتوبوسرانی انجام شده و دو میلیون مسافر جابه‌جا شده‌اند. در حوزه حمل کالا نیز ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالا جابه‌جا شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱۰ درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به وضعیت راه‌های استان گفت: دو درصد از راه‌های کشور در استان گلستان قرار دارد و ۲ هزار و ۸۳۱ کیلومتر از راه‌های روستایی استان آسفالت است. ۹۸.۲ درصد خانوارهای روستایی از راه آسفالته بهره‌مند هستند که از میانگین کشوری بالاتر است.

مصدقی تصریح کرد: از ۹۵ نقطه حادثه‌خیز گلستان، تاکنون ۷۱ نقطه با اعتبار ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال ایمن‌سازی شده است و در روزهای آینده تعداد نقاط ایمن‌سازی‌شده به ۷۵ نقطه خواهد رسید.

وی فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی را یکی از چالش‌های حمل‌ونقل استان دانست و گفت: در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات واردات، سرمایه‌گذاران امکان خرید اتوبوس نداشتند. اما با تسهیلات در نظر گرفته‌شده، امیدواریم به‌زودی شاهد ورود اتوبوس‌های جدید به ناوگان مسافربری استان باشیم.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای گلستان خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تا ۲۵ آذر، ۵ میلیون و ۷۸۹ هزار تن کالا در استان جابه‌جا شده و تعداد مسافران حمل‌شده با ناوگان اتوبوسی به ۲ میلیون نفر رسیده است.


بازگشت