صفحه اصلي > جامعه > سومین جلسه کارگروه تخصصی امور سیل و مخاطرات دریایی، برق، آب و فاضلاب گلستان برگزار گردید
سومین جلسه کارگروه تخصصی امور سیل و مخاطرات دریایی، برق، آب و فاضلاب گلستان برگزار گردید11 آبان 1398. نويسنده: admin1 |
سومین جلسه کارگروه تخصصی امور سیل و مخاطرات دریایی، برق، آب و فاضلاب گلستان با موضوع گزارش اداره کل مدیریت بحران در خصوص قانون جدید الابلاغ مدیریت بحران کشور، گزارش آب منطقه ای و اداره کل هواشناسی در خصوص اقدامات قبل، حین و پس از سیلاب و درس آموخته های سیل برگزار شد. به گزارش گلستان فردای ایران (گلستان فردا)، مدیر عامل این شرکت در این جلسه بر زندگی مسالمت آمیز با طبیعت و وارد نکردن خسارات به منابع طبیعی تاکید نموده و افزودند: در جنگ با طبیعت، همیشه طبیعت پیروز است.
مهندس علی نظری در ادامه بر ساماندهی ساختار ستاد مدیریت بحران، تصویب قوانین مدیریت بحران متناسب با بحران، دسته بندی بحران ها و حوادث وفراهم نمودن امکانات در خور بر اساس شدت و ضعف بحران ها، فراهم نمودن حداقل امکانات لجستیکی در هر استان، فرماندهی واحد مدیریت بحران، ورود خودکار وخودجوش گروه های پشتیبان مانند سازمان فضایی ایران و یا سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در حوادث و بحران های بالا و تغییر قوانین بودجه در فعالیت های مستمر آبی مانند لایروبی وساماندهی رودخانه ها تاکید نمودند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان در این جلسه همچنین بر اطلاع رسانی تخصصی و عمومی به موقع اطلاعیه ها و اخطاریه های هواشناسی به صورت کمی و کیفی ، اطلاع رسانی عمومی به مردم در معرض سیل ، آموزش و فرهنگ سازی در خصوص سیل در لایه های مختلف جامعه، آبخیز داری وآبخوان داری، مشجر کردن وایجاد پوشش گیاهی درعرصه های بالادست سدها و مطالبه از قانون گذار در جهت اصلاح قوانین مدیریت سیلاب تاکید کرد.
در ادامه معاون پیش بینی اداره کل هواشناسی گلستان گزارشی از اقدامات هواشناسی در حین وپس از سیلاب ارائه نمود ودر خصوص پیش بینی بارش ها در پاییز 98 گفت: طبق پیش بینی ها ، بارش های پاییزی در کشور بیش از نرمال و در استان نرمال پیش بینی می شود.
در ادامه با توجه به قانون جدید الابلاغ مدیریت بحران تا وصول آیین نامه اجرایی مربوطه، جلسات کارگروه وفق مقررات با هماهنگی اداره کل مدیریت بحران استانداری تشکیل خواهد شد و در جلسه بعد گزارش اقدامات اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری و نیروی انتظامی استان در مدیریت سیلاب با هماهنگی دستگاه های مذکور و اداره کل مدیریت بحران در استان در دستور کار قرار گیرد.
گفتنی است طبق قانون جدید ابلاغ شده از مجلس شورای اسلامی زین پس، کارگروه سیل به صورت کنونی برگزار نمی شود و وزارت نیرو موظف است با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، و وزارت کشور، سازوکارهای لازم جهت کنترل آبهای سطحی در سطح ملی و استانی را ایجاد کند.
همچنین با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، سازمان هواشناسی کشور و سایر دستگاه های مرتبط موضوع ماده (2) این قانون نسبت به پیشگیری از خشکسالی اقدامات لازم را انجام دهد.
در بند دیگری از این ابلاغیه آمده است: وزارت نیرو با ایجاد زیر ساخت های مناسب وایمن وسازوکارهای لازم جهت تامین آب و برق مراکز جمعیتی در شرایط اضطراری را با همکاری وزارت کشور برنامه ریزی و اعمال کند وذخیره سازی آب برای شرایط اضطراری نیز از دیگر وظایف وزارت نیرو قید شده است.
بازگشت |