صفحه اصلي > گرگان / اقتصادی > تغییر اقلیم، پای شب‌پره را به مزارع گلستان باز کرد

تغییر اقلیم، پای شب‌پره را به مزارع گلستان باز کرد


21 آذر 1402. نويسنده: admin3

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی گلستان از شیوع زودرس آفت بیدکلم (شب‌پره پشت الماسی) در مزارع گلستان بر اثر افزایش دمای هوا خبر داد و گفت: کشاورزان در صورت مشاهده این آفت، ضمن رعایت نکات فنی نسبت به استفاده از سموم اقدام کنند.

به گزارش گلستان فردا، کیانوش حق‌نما اظهار کرد: شیوع آفت بید کلم نخستین بار سال ۱۴۰۱ در کلاله گزارش شد که بلافاصله برای مقابله با آن اقدامات لازم در دستور کار قرار گرفت و پس از سمپاشی ۶ هزار هکتار از اراضی، آفت موردنظر در مدت یک هفته ریشه‌کن شد.

وی با بیان اینکه آفت بید کلم به مزارع کلزا آسیب وارد می‌کند افزود: در گذشته آفت بیدکلم جزو آفت‌های درجه دو محسوب می‌شد اما با شیوع خشکسالی و تغییر شرایط اقلیمی در سطح استان، جمعیت این آفت روند افزایشی به خود گرفته است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی گلستان ادامه داد: در حال حاضر شیوع آفت بیدکلم علاوه‌بر گمیشان، آق‌قلا، گنبدکاووس و کلاله در کردکوی نیز گزارش شده است.

حق‌نما به خسارت بالای آفت بیدکلم به مزارع کلزا اشاره کرد و گفت: در صورتی که اقدامات لازم و به‌موقع برای کنترل و مقابله با این آفت انجام نشود قابلیت خسارت به بیش از ۹۰ درصد محصول را دارد.

وی با تاکید بر اینکه به اندازه کافی سموم لازم برای مقابله با آفت بیدکلم در استان گلستان وجود دارد، خاطرنشان کرد: نوع سموم مصرفی برای مقابله با آفت بیدکلم مشخص شده و توصیه ما به کشاورزان، استفاده از سموم تعیین‌شده است تا نتیجه دلخواه حاصل شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: کشاورزان با مراجعه به کلینیک‌های گیاهپزشکی و مراکز خدمات در خصوص نوع سموم مصرفی برای مقابله با آفت بیدکلم مشاوره کارشناسی را دریافت کرده و سپس برای خرید سم اقدام کنند.

حق‌نما اظهار کرد: آفت بیدکلم اغلب فصل بهار در گلستان مشاهده می‌شد اما تغییرات اقلیمی و افزایش دمای هوا موجب حضور زودهنگام این آفت در مزارع استان شد.

وی همچنین نسبت به شیوع آفت سوسک سیاه در مزارع گندم گلستان هشدار داد و گفت: برخی کشاورزان توصیه‌های فنی را در مزارع گندم رعایت نکرده و همین مسئله موجب شیوع آفت سوسک سیاه در برخی از مزارع گندم استان شده است.


بازگشت