نارضایتی گلستانیها از تمرکز تجهیزات و پزشکان متخصص در مرکز استان/ از پذیرش بیمار در راهروی اورژانس تا کمبود بیمارستان در شهرهای جدید
طی سالهای گذشته پیشرفتهای چشمگیری در حوزه تکنولوژی، افزایش سواد و بهبود دستیابی به خدمات پزشکی اتفاق افتاد، پیشرفتهای دارویی، کشف و تولید داروهای جدید و نوترکیب، پیشرفت در تخصصهای جراحی و ابداع روشهای جدید، ریشهکن کردن برخی بیماریها، گسترش مراکز علمی، پژوهشی مورد نیاز جامعه و توجه ویژه به مهندسی پزشکی از مهمترین دستاوردهای بخش پزشکی طی چهار دهه اخیر در کشورمان محسوب میشود.
در واقع میتوان گفت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، ابداع دانش موجب شد تا در شاخصهای سلامت به آمار نسبتأ خوبی دست پیدا کنیم با این وجود اگر چه طی چند سال گذشته شاهد تحول بزرگی در بخش پزشکی کشور بودیم تا جایی که در حال حاضر بیش از 85 درصد جمعیت ساکن در مناطق محروم به خدمات بهداشتی اولیه دسترسی دارند اما هنوز کمبودها و مشکلات در حوزه بهداشت و درمان، دغدغه نخست مردم و مسؤولان محسوب میشود.
گلستان، هم سو با سایر نقاط کشور در چند سال گذشته به خصوص با اجرای طرح تحول سلامت، پیشرفتهای چشمگیری در حوزه بهداشت، درمان و سلامت داشته است با این وجود هنوز اکثر مردم این استان به خصوص ساکنان در شرق گلستان از نبود بیمارستانهای مجهز و قابل دسترس و متمرکز شدن تجهیزات و پزشکان متخصص در مرکز استان ناراضی هستند.
*وضعیت نامناسب اورژانس در بیمارستانهای دولتی
در همین رابطه یک شهروند ساکن کلاله در گفتگو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: ببشتر مردم ساکن شرق استان برای دریافت خدمات و تجهیزات پزشکی مجبور هستند به مرکز استان که دارای بیمارستانهای تخصصی با پزشکان حاذق است، مراجعه کنند.
علی خسروی تصریح کرد: مسافت طولانی برای یک بیمار و خانواده او هزینه و وقت زیادی را صرف خواهد کرد در حالیکه اگر امکانات را در گنبدکاووس داشته باشیم بسیاری از دغدغه و مشکلات بیماران رفع خواهد شد.
وی با انتقاد از وضعیت اورژانس بیمارستانهای دولتی گفت: در راهروی بیمارستانها پذیرش بیمار انجام میشود، پذیرش بیش از تخت بیمارستانها هم بر کیفیت خدمات ارائه شده از سوی پرستاران و پزشکان تأثیرگذار خواهد بود و هم موجب آشفتگی حال بیمار خواهد شد.
یک شهروند فاضلآبادی نیز با بیان اینکه خدمات پزشکی و دسترسی مردم به این امکانات از رشد چشمگیری برخوردار بوده است، گفت: با وجود بهبود امکانات پزشکی هنوز شهرهای زیادی در استان وجود دارند که از داشتن یک بیمارستان یا درمانگاه مناسب محروم میباشند.
ص- سمیعی تصریح کرد: فاضلآباد با دارا بودن جمعیتی بالغ بر 20 هزار نفر از داشتن یک بیمارستان محروم است حتی بیمارستان قائم شهرستان علیآبادکتول که نزدیک به فاضلآباد است از امکانات خوبی برخوردار نیست.
وی بیان کرد: یکی از مشکلات بیماران به خصوص بیماران خاص تأمین داروست، در چند ماه گذشته با کمبود برخی اقلام دارو مواجه بودیم که مشکلات عدیدهای برای بیماران بوجود آورد.
*وجود 607 خانه بهداشت و 98 مرکز جامع سلامت در روستاهای گلستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به دستاوردهای بخش سلامت، بهداشت و درمان استان طی 40 سال گذشته گفت: بهداشت و ارائه خدمات بهداشتی در حال حاضر عملأ قابل قیاس با زمان قبل از انقلاب نیست.
عبدالرضا فاضل تصریح کرد: در حال حاضر 14 شهرستان در استان وجود دارد که در همه شهرستانها مراکز بهداشت و مراکز جامع سلامت دایر است، 607 روستای بالای یک هزار نفر در استان دارای خانه بهداشت هستند و در روستاهای کمتر از یک هزار نفر به صورت روستاهای قمر مرکز جامع سلامت داریم.
وی افزود: طی 20 سال گذشته با اقدامات انجام شده در شبکههای بهداشت، بسیاری از بیماریهای واگیر قبل انقلاب که موجب مرگ و میر افراد میشد ریشهکن شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان خاطرنشان کرد: جدای از خانههای بهداشت، در حال حاضر 98 مرکز جامع سلامت در مراکز روستایی و 48 مرکز جامع سلامت در مراکز شهری استان داریم در این مراکز پزشک عمومی، کارشناس تغذیه و کارشناس مامایی بری ارائه خدمات به شهروندان با ویزیتهایی در حد رایگان حضور دارند.
*ساخت و تکمیل اورژانس بیمارستان صیاد شیرازی تا سال 1398
فاضل با اشاره به وضعیت اورژانس در بیمارستانهای دولتی مرکز استان گفت: مشکل بزرگی در سطح کشور و استان وجود دارد، در مراکز استانها به دلیل آنکه تجهیزات،تخصص پزشکان و کیفیت کار بیشتر است باعث پر شدن تختهای اورژانس در مراکز استانها میشود، از آنجایی که بیمارستان صیاد شیرازی یک بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی است و مراجعان زیادی از اقصی نقاط استان به این مرکز داریم در اورژانس و بخشهای بیمارستان با مشکل مواجه هستیم در واقع ما نمیتوانیم بیمار را به منزل بازگردانیم بنابراین مجبور به پذیرش بیمار در راهروی اورژانس بیمارستان هستیم و سعی میکنیم خدمات ارزندهای که بیمار نیاز دارد به وی ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه یکی از دغدغههای اصلی ما بحث اورژانس بیمارستانهاست، افزود: با ساخت اورژانس بیمارستان پنجم آذر سعی کردیم بخشی از مشکلات در این حوزه رفع شود در سال آینده نیز دو پروژه بزرگ ساخت اورژانس بیمارستان صیاد شیرازی و ساخت بیمارستان اطفال را در دست اجرا داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان به کمبود بیمارستانها در شهرهای جدید استان اشاره کرد و گفت: نمیتوانیم در همه شهرهایی که جدید تأسیس شدهاند بیمارستان ایجاد کنیم یکی از برنامههای ما ساخت بیمارستان در شهرهای گالیکش، گمیشان و رامیان است که سعی میکنیم تا پایان دولت تدبیر و امید این بیمارستانها احداث شود.
*مشکلی از لحاظ تأمین دارو در استان وجود ندارد
فاضل در خصوص دغدغه برخی بیماران از کمبود دارو در بازار گفت: با توجه به تحریمها یکی از دغدغههای اصلی وزارت بهداشت تأمین دارو خواهد بود با این وجود تمام سعی ما بر این است تا برای بیماران خاص، بیماران شیمی درمانی و داروهای مورد نیاز مردم کمبودی در استان و کشور وجود نداشته باشد.
وی ادامه داد: شاید در یک مقطع کوتاه توزیع یک آمپول یا داروی خاص با مشکل مواجه شد اما طی هشت ماه گذشته دغدغهای برای تأمین دارو نداشتیم در واقع خیلی از داروهای امروزه تولید داخلی کشورمان است و حتی قابل رقابت با داروهای خارجی نیز میباشند بنابراین با اطمینان خاطر میتوان گفت مردم میتوانند از این داروها استفاده کنند و هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد.
golestanfarda@gmail.com
نظرات 0