ارتقای پارکهای جنگلی در دستور کار سازمان منابع طبیعی کشور قرار گرفت
مدیرکل دفتر جنگلکاری، پارکها و ذخیرهگاههای جنگلی سازمان منابع طبیعی کشور گفت: سازمان منابع طبیعی مدیریت مجموعهای از پارکهای جنگلی در سراسر کشور را بر عهده دارد و در حال حاضر ارتقای کیفی این پارکها و شناسایی مناطق جدید برای احداث پارکهای جنگلی در دستور کار ما قرار دارد.
به گزارش گلستان فردا، به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان، دلفان اباذری در جلسه رفع چالش ها و تبیین سیاست ها در راستای مدیریت مطلوب برای بازدیدکنندگان و گردشگران به پارکهای جنگلی و توسعه گردشگری در گلستان با اشاره به نقش مهم پارکهای جنگلی در حفظ منابع طبیعی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان اظهار کرد: سازمان برای توسعه و بهبود مدیریت فضای سبز و پارک ها گام های جدی را برداشته است.
وی با تأکید بر اهمیت مشارکت مردمی در فرآیند حفاظت از طبیعت، افزود: سیاست سازمان مبتنی بر رویکرد جامعهمحور است؛ بدین معنا که از ظرفیت جوامع محلی و سازمانهای مردمنهاد برای حفظ، نگهداری و بهرهبرداری پایدار از عرصههای جنگلی استفاده میکنیم. این مشارکت نهتنها موجب افزایش حس تعلق مردم به طبیعت میشود، بلکه ضامن پایداری اقدامات حفاظتی در بلندمدت خواهد بود.
وی با اشاره به ظرفیت بالای پارکهای جنگلی برای تفرج، آموزش و توسعه گردشگری گفت: این پارکها بستر مناسبی برای آموزش عمومی در زمینه حفاظت از محیطزیست فراهم میکنند و در عین حال میتوانند با رعایت اصول پایداری، به توسعه گردشگری طبیعی در کشور کمک کنند.
مدیرکل دفتر جنگلداری،پارکها و ذخیرهگاه های جنگلی کشور با اشاره به هدف تاسیس پارکهای جنگلی گفت: هدف از تاسیس پارکهای جنگلی بهرهبرداری صحیح و سالم از داده های رایگان طبیعی و خداوندی است. علاوه بر آن مردم خسته از زندگی شهری میتوانند به طبیعت واقعی بیایند و در کنار آشنایی با منابع طبیعی، سلامت روحی و جسمی خود را بیشتر کنند.
وی افزود:امکانات رفاهی در پارکهای جنگلی بر اساس شرایط طبیعی و نوع درختان داخل پارک تعیین میشود و باید در این موضوع به شرایط اکولوژیکی محیطزیست هم دقت شود.در عین حال وجود فضاهایی مانند پارکینگ، سوپرمارکتها، تابلوهای راهنما و خیابانهای اصلی و فرعی در پارکها بسیار مهم و ضروری است.
اباذری بیان کرد: همچنین متولیان و پیمانکاران پارکهای جنگلی سایر موارد مهم مانند تولت های عمومی، میز و نیمکت، رستوران و کافی شاپ، آلاچیقها و اماکن فرهنگی را در این پارکها مد نطر داشته باشند تا جاذبههای طبیعی و روز باهم ترکیب شوند.
دلفان اباذری در ادامه افزود: گلستان دارای ۲۱ پارک جنگلی و تفرجگاه مصوب با مجموع مساحتی بیش از ۸ هزار هکتار است. از این میان، ۱۷ پارک بهصورت فعال و تحت قراردادهای بهرهبرداری اداره میشوند.
وی افزود: مدیریت این عرصهها بر عهده ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان است که با هدف رفاه شهروندان، توسعه گردشگری طبیعتمحور و حفاظت از منابع طبیعی انجام میشود.
گفتنی است، این جلسه با حضور ۱۵ نفر از شهرداران گلستان که مدیریت پارکهای استان را بعهده داشتند برگزار شد و هر کدام از این متولیان پارک در خصوص موضوعاتی همچون قرارداد پارک ،مشکلات و نظرات خود را بیان کردند.
golestanfarda@gmail.com
نظرات 0