معاون بنیاد مسکن:
توسعه کشور جز از طریق توسعه روستایی میسر نخواهد بود
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: توسعه کشور جز از طریق توسعه روستایی میسر نخواهد بود و همه دستگاهها در زمینه رونق گردشگری، اجرای منظومههای روستایی، ایمن سازی روستاهای در معرض خطر، تامین زمین برای ساخت مسکن و.. همکاری جدی با این بنیاد داشته باشند.
به گزارش خبرنگار گلستان فردا، محمدرضا شاملو روز دوشنبه در مراسم قدردانی از همکاری ادارات کل منابع طبیعی و ثبت اسناد و املاک با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان در سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اظهار کرد: در تحریمهایی که علیه کشور اتفاق افتاد، اگر در بخش کشاورزی وابستگی ما به خارج زیاد بود امروز با مشکلات عدیده و بزرگی مواجه میشدیم ولی ظرفیت روستاهای کشور و تولیدات آن ها باعث شد تا از خیلی از بحرانها عبور کنیم.
وی تهیه طرح منظومههای روستایی را یکی از راه های شتاب دادن به توسعه روستایی کشور دانست و گفت: امیدواریم نتیجه مطالعه این طرح هرچه زودتر وارد مرحله اجرایی شود و بنیادمسکن این آمادگی را دارد تا ورود بیشتری در این حوزه داشته باشد.
وی افزود: طرح توسعه پایدار منظومه های روستایی با هدف توسعه پایدار سکونتگاههای روستایی از طریق انتظام فضایی منظومههای روستایی در قالب شبکههای محلی و ناحیهای و با تاکید بر روابط و پیوندهای روستایی - شهری توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تهیه شده و برای اجرا در اختیار دستگاه های مرتبط قرار میگیرد.
به گفته شاملو در این طرح براساس روستاها بسته به شرایط اقلیمی، موقعیت جغرافیایی و قابلیت و ظرفیت های شغلی، اجتماعی و اقتصادی روستاها به تفکیک، منظومه هایی را تشکیل می دهند و در نهایت هر یک به قطبی تبدیل خواهند شد.
وی با تاکید بر ایمن سازی روستاهای در معرض خطر ادامه داد: سرمایه گذاری در این خصوص از جمله در گلستان ضرورت بوده و ماده ۲۷ قانون برنامه ششم هم در این زمینه تصویب شده و سازمان برنامه و بودجه هم حمایت کرد و دارای ردیف اعتباری شد.
وی افزود: اکنون برای گسترش سرمایه گذاری برای ایمن سازی روستاهای در معرض خطر در سطح کشور، منابع در اختیار این بنیاد محدود بوده و لازم است در مرکز این موضوع پیگیری و تقویت شود.
وی در ادامه با قدردانی از همکاری منابع طبیعی در واگذاری اراضی ملی برای ساخت مسکن در روستا، گفت: اکنون شاهد افزایش قیمت زمین در برخی از روستاها بوده و این معضل نگرانی جدی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای تامین مسکن افراد نیازمند است.
وی ادامه داد: با وجود این، در این شرایط موظف هستیم برای خانه دار شدن افراد نیازمند روستایی راهکارلازم اندیشیده و کمک کنیم.
معاون عمران روستایی بنیادمسکن کشور گفت: با افزایش قیمت مسکن در شهرها، برخی روستاها حالت خوابگاهی پیدا کرده اند که باید در برنامه ریزی تولید مسکن به این موضوع توجه شود.
شاملو اظهار کرد: تاکنون سه میلیون و ۷۰۰ هزار جلد سند مالکیت به روستاییان و ساکنان شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت با همکاری ثبت اسناد و املاک در استان ها صادر شده است.
وی افزود: از این تعداد ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار جلد سند مالکیت برای مناطق روستایی صادر شده است.
گل فیروزی خاطرنشان کرد: صدور اسناد مالکیت در عرصه فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی بسیار اثرگذار بوده و امیدواریم این همکاری میان دستگاه های مرتبط با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در استان ها استمرار داشته باشد.
شاملو در خصوص تبدیل اسناد مالکیت دفترچه ای به تک برگ، گفت: در این رابطه در قانون بودجه حکمی داده شد که بر مبنای آن تبدیل اسناد دفترچهای به اسناد تک برگ برای روستاییان هزینهای نخواهد داشت.
به گفته وی در کشور حدود ۶۲ هزار روستای دارای سکنه وجود دارد که ۴۰ هزار روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند که همه این روستاها دارای طرح هادی مصوب هستند.
golestanfarda@gmail.com
نظرات 0