رئیس هیات ورزش روستایی گلستان:
برگزاری نخستین رویداد ورزشی روستایی،عشایری در گلستان/ حمایت کم رنگ دستگاه های اجرایی از "جام پرچم"
رئیس هیات ورزش روستایی و بازهای بومی ، محلی استان گلستان گفت: نخستین رویداد ورزشی و بازیهای محلی روستایی و عشایری استان با نام "جام پرچم" همزمان با کل کشور در روستاهای گلستان برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار گلستان فرداد، اظهار کرد: بالغ بر 300 هزار نفر در افتتاحیه این بازها دخالت مستقیم دارند و از تعداد یکهزار و 52 روستا در استان تعداد یکهزار و 760 تیم برای حضور در این مسابقات اعلام آمادگی کرده اند.
وی افزود: گلستان پس از استان های فارس و کرمانشاه رتبه سوم کشوری را به لحاظ استقبال تیم های روستایی و عشایری برای حضور در این رقابت ها به خود اختصاص داده است.
اصغری گفت: در پی آن هستیم تا با استقبال خوبی که از سوی روستائیان برای شرکت در "جام پرچم" شده است این مسابقات به بهترین نحو ممکن اجرا شود.
وی ادامه داد: "جام پرچم" اهمیت بسیار زیادی برای حوزه ورزش استان دارد چرا که معتقدیم بسیاری از استعدادهای ورزشی استان در همین روستاها هستند که تا کنون دیده نشده اند و این مسابقات فرصتی برای استعدادیابی این افراد است.
رئیس هیات ورزشی و بازی های بومی ، محلی استان اظهار کرد: در حال حاضر بودجه ای نزدیک به 900 میلیون تومان برای برگزاری این مسابقات به استان اختصاص داده شده است که با این مبلغ باید فرایند تهیه لباس و لوازم ورزشی مورد نیاز این رقابت ها نیز آماده شود که رقم کمی است و نیازمند حمایت های استاندار و دیگر دستگاه های اجرائی و همچنین شرکت های خصوصی و تولیدی به عنوان اسپانسر برای برگزاری هر چه بهتر آن هستیم.
وی با گلایه مندی از عدم تمایل برخی دستگاه های اجرایی برای حضور در "جام پرچم" گفت: بر اساس دستورالعمل ها هلال احمر، دانشگاه علوم پزشکی و نیروی انتظامی برای پوشش این مسابقات نیز باید در کنار این هیات و اداره کل ورزش و جوانان باشند که در حال حاضر اعلام همکاری از سوی آنان صورت نگرفته است.
اصغری بیان کرد: روستاهای گنبد با 269تیم، علی آباد با 186تیم، ازادشهر با 14 تیم، بندر ترکمن با 53 تیم ، بندرگز با 16 تیم، رامیان 114، کردکوی با 32 تیم ، کلاله 274 تیم، گالیکش 96 تیم ، گرگان 82 تیم، گمیشان 42 تیم، مراوه تپه 169 تیم و مینودشت با 103 تیم برای حضور در مسابقات "جام پرچم" اعلام آمادگی کرده اند
که از میان انها 343 تیم را بانوان تشکیل می د هند.
وی گفت: برگزاری این مسابقات از این رو برای اهمیت دارد که توجه به ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی کمتر توجه شده است و بر این باور هستیم که با تقویت روحیه نشاط و توجه به جوامع روستایی و عشایری میل به بروز استعداد ها را در میان این نوجوانان بیشتر کنیم و از سوی دیگر به بانوان روستایی اهمیت بیشتری در حوزه ورزش داده شود.
رئیس هیات ورزش روستایی و بازیهای بومی، محلی عنوان کرد: در حال حاضر تعداد 155 خانه ورزش روستایی در روستاهای استان مستقر است که تعداد 25 خانه از زمان تشکیل هیات جدید به تعداد قبلی اضافه شده است و مجوز تاسیس 20 خانه ورزش دیگر را تا یکسال آینده در دست کار داریم که امیدوریم هر چه زودتر اجرائی شود.
وی افزود: اقدام جدید دیگری که طی این مدت برای احیای حانه های ورزش وستایی انجام داده ایم دور کردن این خانه ها از تک ورزشی پینگ پنگ و فوتبال دستی بوده است که به دلیل علاقه کم ورزش دوستان روستایی و عشایری عملا خانه های ورزش بلا استفاده شده بود ولی در برنامه جدید با ارائه ورزش های متنوعی چون ورزش های رزمی، کشتی های محلی و دیگر ورزش هایی که برای علاقمندان ضرورت دارد به سمت توسعه ورزش های بومی محلی روستاها برویم.
اصغری با بیان اینکه باید ورزش های روستایی به سمت بومی سازی حرکت کند، تصریح کرد: احیای این ورزش ها در کنار بومگردهای روستایی که برای جذب توریست ها ایجاد شده موجب جذب توریست بیشتر، نشاط و شادابی بیشتر در روستاها و کشف استعدادها می شود.
وی گفت: فقط به دنبال احیای خانه های ورزش برای مردان نیستم و در نظر داریم برای بانوان روستایی که آنها هم نیازمند مقاومت بدنی و سلامتی جسمی و نشاط روحی هستند ، وسایل ورزشی را در خانه های ورزش روستایی فراهم کنیم.
اصغری بیان کرد: بنا داریم با پیگیری هایی که در حال انجام است، ورزش سنتی کشتی گرش و فوتبال در گل که یکی از مهم ترین ورزش های روستایی و بومی استان هستند را به ثبت کشوری برسانیم.
وی در ر ابطه با بیمه شرکت کنندگان در مسابقات" جام پرچم" هم اظهار کرد: بیمه این مسابقات نفری 15هزار تومان برای شرکت کنندگان در نظرگرفته شده که تا پایان سال 1401 نیز اعتبار دارد.
گفتنی است رقابت های "جام پرچم" از 21 مردادماه آغاز و تا 31 شهریورماه ادامه دارد.
golestanfarda@gmail.com
نظرات 0