رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان :
اجرای ۲۲طرح اساسی استان نیازمند ۱۱ همت اعتبار است / ورود ۴۰۰ تن فاضلاب به خلیج گرگان
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان گفت: برای اجرای ۲۲ طرح اساسی در استان گلستان نیازمد ۱۱ همت اعتبار هستیم و این در حالی است که از ۹۹ همت مانده تسهیلات در بانک ها ۲۴/۵ درصد یعنی زیر ۳۰۰ میلیون تومان سهم استان است.
به گزارش خبرنگار گلستان فردا، علیرضا نورانی شب گذشته در جلسه شورای اداری استان گلستان که با حضور رییس مجلس و نمایندگان شهرهای گلستان در مجلس برگزار شد، اظهار کرد: اجرای برنامه های مقابله با کم آبی، حمایت از صنایع، اقتصاد دریا محور ، بهره وری در کشاورزی و طرح های گردشگری و رفع ناترازی های انرژی در استان نیازمند تخصیص اعتبارات بیشتری است.
وی افزود: منابع بانک های استان با مصارف انها همخوانی ندارد و استاندار در چنین شرایطی امکان اجرای طرح های توسعه ای را ندارد.
نورانی بیان کرد: هم اکنون بسیاری از ظرفیت های کشور از جمله گلستان در مناطق مرزی بلا استفاده مانده است و تقاضا داریم قانونی در مجلس برای تبادل اقتصادی برای استان های مرزی بگذارید .
وی ادامه داد: ۵۹ درصد مانده تسهیلات بانکی کشور در تهران متمرکز است، در حالی که ۱۰ استان محروم، از جمله گلستان، تنها ۶.۸ درصد از این تسهیلات را دریافت میکنند.
نورانی با بیان اینکه معطلی در روند تکمیل زیر ساخت های اینچه برون امکان توسعه تجاری را کاهش می دهد، اظهار کرد: موقعیت استراتژیک گلستان بهعنوان کوتاهترین مسیر به آسیای میانه یکی از موقعیت عالی برای توسعه تجاری است که به دلیل اجرای نشدن زیر ساخت های مناسب در این نقطه امکان توسعه تجاری کاهش پیدا کرده است.
گلستان هم اکنون با مشکل جدی کم آبی با همان تنش آبی روبرو است و چنانچه کمک جدی برای کاهش این مسکل نشود بدون شک نمی تواند در برنامه ملی سازگاری با کم آبی هم شرکت داشته باشد.
ریس سازمان برنامه و بودجه گلستان ادامه داد: خزر همچنان در حال پسروی است و با انکه جزو ۷ استان ساحلی کشور هستیم اما به دلیل مشکلاتی چون کاهش آب خزر ، کوچک شدن محدوده آبی خلیج گرگان و ریخته شدن ۴۰۰ تن فاضلاب به خلیج امکان توسعه آبزیان را در استان یه شدت کاهش داده است.
وی افزود: مرز اینجه برون گلستان کوتاه ترین راه به آسیای میانه را به خود اختصاص داده اما به دلیل مشکلات زیر ساختی امکان استفاده بهینه از این مرز مشترک را نداریم.
نورانی بیان کرد: ترمیم نشدن اجداث جاده ترانزیتی اینچه برون- اترک – گلمداغ مشکلات زیادی را برای رانندگان و تجارت ترانزیتی ایجاد کرده و خواستار استفاده از وام ۱.۲ میلیارد دلاری برای برقیسازی خط ریلی اینچهبرون هستیم.
به گفته وی چالشهایی نظیر کاهش شدید سطح آبهای زیرزمینی، تراز منفی ۷۰۰ میلیون مترمکعبی برداشت آب، فرونشست زمین، خشک شدن تالابهای بینالمللی و افول صنایع سنتی مانند فرش ترکمن را از موانع توسعه گلستان است که نیازمند توجه ویژه است.
golestanfarda@gmail.com
نظرات 0