دبیر شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی گلستان:
دیپلماسی نقش مهمی در راه اندازی بازراچه اینچه برون دارد
دبیر شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی گلستان گفت: راه اندازی مجدد بازراچه اینچه برون نیازمند رایزنی دیپلماسی است.
به گزارش خبرنگار گلستان فردا، امیر یوسفی در نشست خبری با رسانه های استان اظهار کرد: متاسفانه بعد از دوران کرونا این بازارچه مرزی هنوز رنگ تجاری به خود نگرفته و در سفری که به ترکمنستان و دیدار با سفیر ایران و ترکمنستان داشتیم تصمیمات خوبی در این رابطه گرفته شد، چرا که اقتصاد مردم منطقه مرزی اینچه برون و آق قلا با راه اندازی این بازارچه تغییر میکند اما هم اکنون چند سالی است که به دلیل کم رونقی این بازار مردم با مشکلات اقتصادی زیادی روبرو شده اند.
وی در بخش دیگری از همان خود در رابطه با توسعه ارتباط تجاری و ارزی هم گفت: حل این مسأله مستلزم رایزنی های دیپلماسی است و امید داریم به همین زودی با رفع برخی موانع ارزی و تجاری با حضور دولت سیزدهم و همراهی مجلس شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
یوسفی افزود: مرز اینچه برون یکی از مهم ترین شاخصه های تجاری استان محسوب می شود که در صورت راه انداری کامل و اجرای زیر ساخت ها بالاترین سهم صادرات و واردات کشور را به خود اختصاص خواهد داد.
رییس اتاق بازرگانی گرگان افزود: سال گذشته ۳۹مصوبه در شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی داشتیم که مهمترین این مصوبات پیگیری و توسعه عمرانی اینچه برون بوده است.
وی با بیان اینکه اینچه برون نجات دهنده اقتصاد استان است، اظهار کرد: کریدور شمال به جنوب اینچه برون و اجرای خط آهن نه فقط شمال به جنوب، که کشور را به چین وصل میکند و این فرصت طلایی فقط و فقط با همراهی مسولان استانی و بالادستی کشور امکان پذیر است.
یوسفی ادامه داد: بخش خصوصی نیز بارها و بارها برای توسعه تجاری این منطقه و سرمایه گذاری در آن اعلام آمادگی کرده است اما به دلیل فقدان زیر ساخت های اساسی از جمله انرژی و آب هنوز امکان پذیرش سرمایه گذار را نداریم اما با اجرایی شدن این زیرساخت ها این منطقه به هاب اقتصادی کشور تبدیل خواهد شد.
دبیر شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی گفت: در ۹ ماهه امسال نزدیک به ۳۴۷میلیون و ۷۴۷ هزار دلار صادرات از استان انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۷درصد رشد داشته است.
وی افزود: در همین مدت ۶۳میلیون و ۴۰۰هزار دلار واردات به استان داشته ایمکه بیشترین محصول وارداتی، ماشین آلات، ژنراتور، سویا و پنبه بوده است و ید، پلی استایرن، میلهگرد، تخممرغ، لبنیات، تخته نئوپان، رب گوجهفرنگی و مواد شوینده و گاهی اوقات مرغ از محصولات صادراتی استان محسوب می شود.
رییس اتاق بازرگانی گرگان با بیان اینکه اتاق بازرگانی همواره با پیگیری های مستمر سعی در رفع مشکلات کشاورزان و توسعه کشاورزی داشته است، اظهار کرد: کمیسیون تخصصی کشاورزی اتاق بازرگانی با جلسات مستمر خود همواره در رفع مشکلات کشاورزان استان تلاش کرده به طوری که می توان به ضرر سیب زمینی کاران در سال گذشته اشاره کرد که با تلاش های این مجموعه، تعاون روستایی مجاب به خرید سیب زمینی شد و امسال نیز تسهیلات بانکی برای حمایت از این محصول برای سیب زمینی کاران در نظر گرفته شده است.
یوسفی افزود: با راه اندازی تجارت ریلی در اینچه برون بدون شک محصولات کشاورزی استان بازار بسیار خوبی برای صادرات پیدا خواهند کرد و از همین رو باید از هم اکنون در فکر تولید محصولات با کیفیت تر و پرسود تر برای کشاورزان باشیم.
دبیر شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی عنوان کرد: در زمینه توسعه و تشویق کشت پنبه نیز فعالیت های خوبی در استان با همراهی اتاق انجام شده تا دوباره بتوانیم گلستان را به سمت کشت پنبه و صنایع تبدیلی آن همچون سال های گذشته سوق دهیم.
golestanfarda@gmail.com
نظرات 0