فاجعه ای که از بیخ گوش محیط زیست گلستان گذشت
درگیری مسلحانه شکارچیان غیر مجاز با محیط بانان پارک ملی گلستان/متخلفان دستگیر شدند
مدیرکل محیط زیست گلستان از درگیری مسلحانه شکارچیان غیر مجاز با محیط بانان پارک ملی گلستان خبر داد و گفت: خوشبختانه متخلفان دستگیر شدند.
به گزارش گلستان فردای ایران (گلستان فردا)ی ایران (گلستان فردای ایران (گلستان فردا))ی ایران (گلستان فردای ایران (گلستان فردا)ی ایران (گلستان فردای ایران (گلستان فردا)))، محمدرضا کنعانی در گفتگو با خبرنگار ساجد خبر از درگیری شکارچیان غیرمجاز با محیط بانان پارک ملی گلستان خبر داد و اظهار کرد: ساعت 16 امروز جمعه 15 شهریور محیط بانان پارک ملی گلستان در منطقه توپ تقر محدوده «لهندربا» دو نفر شکارچی غیر مجاز که مجهز به سلاح های شکاری بودند و با قصد شکار غیر مجاز وارد پارک ملی گلستان شده بودند را مشاهده و بلا فاصله دستور ایست و توقف صادر کردند.
وی افزود: شکارچیان در مواجه با دستور ایست محیط بانان اقدام به تیراندازی مستقیم به سمت محیط بانان کرده و موجب کشته شدن یکی از اسب های سازمانی شدند.
کنعانی گفت: خوشبختانه محیط بانان پس از تلاشی پنج ساعته علی رغم تیراندازی های مستقیم حوالی ساعت 21 امشب موفق به دستگیری متخلفین درمنطقه شدند.
مدیرکل محیط زیست گلستان با یادآوری خاطره شهادت محیط بان شهید باشقره اظهار کرد: مهرماه سال گذشته شهید باشقره دقیقا در همین حوالی درگیری امشب به ضرب گلوله شکارچیان به شهادت رسید و ممکن بود امشب گلوله به جای اسب به محیط بان برخورد کند و شاهد فاجعه دیگری باشیم.
کنعانی گفت: طبق آمارها تعداد شکارچی های مجاز در گلستان بین 30 تا 35 هزار نفر برآورد می شود و بنا به مساحت استان به ازای هر 50 الی 60 هکتار از مساحت استان یک شکارچی مجاز وجود دارد و این در حالی است که ما از تعداد اسلحه ها و شکارچی های غیرمجاز اطلاعی نداریم.
وی با اشاره به تعداد محیط بانان استان گلستان تصریح کرد: در حال حاضر 109 محیط بان از عرصه های محیط زیست گلستان پاسداری می کنند و این تعداد یک چهارم تعداد ظرفیت محیط بان برای استان است، به بیانی دیگر برای هر 18 هزار هکتار در گلستان یک محیط بان وجود دارد.
کنعانی ادامه داد: در حال حاضر به ازای هر 320 شکارچی مجاز ما یک محیط بان در استان داریم و نکته قابل تامل استفاده شکارچیان غیرمجاز از تفنگ های بادي پیشرفته است که تا 150 ژول قدرت دارند و عمدتا بدون صدا هستند و این موضوع کار محیط بانان را سخت می کند.
وی با اشاره به کشته شدن دو توله خرس طی دو هفته در گلستان گفت: موضوع شکار کردن دو توله خرس زمانی که نه از گوشت ، روغن و پوست آن ها استفاده نشده است، زنگ خطری برای حیات وحش گلستان به شمار می رود.
کنعانی گفت: سازمان محیط زیست برای جبران کمبود محیط بان مجوزهاي لازم جهت جذب ٣ هزار محيط بان طي ١٠ سال را اخذ كرده است که هر ساله 300 محیط بان به سازمان محیط زیست اضافه می شود و سهم استان گلستان 14 محیط بان در سال گذشته بوده و به زودی این افراد پس از گذراندن دوره های آموزشی شروع به کار می کنند.
golestanfarda@gmail.com
نظرات 0