وی با انتقاد از روند خصوصی سازیها در کشور افزود: نوع واگذاریها دچار مشکلات فراوان است، بسیاری از واگذاریها از جمله آلومنیوم المهدی و هپکو داستانهای زیادی پشت پرده دارد و بیشتر فروش مزایده بود و ارزانتر از حد معمول فروخته شده است.
شکوری بیان داشت: متاسفانه در واگذاریها اهلیت بخش خصوصی مورد توجه قرار نگرفت؛ شاید نیازی نبود که مالکیت این واحدها واگذار شود همین که مدیریت آن به بخش خصوصی داده میشد میتوانست زمینه احیای آنها را فراهم کند.
وی اصلاح نظام بانکی را یکی دیگر از الزامات رونق تولید دانست و خاطرنشان کرد: در دنیا بانکها موتور محرکه بخش تولید هستند و در هیچ کشوری به سپردههای مردم سود 20 درصدی داده نمیشود. متاسفانه این روند سبب افزایش نرخ تسهیلات شده و انگیزه را از بخش تولید میگیرد.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران ادامه داد: ثبات نرخ ارز، اصلاح نظام مالیاتی و پنجره واحد نیز از دیگر موضوعاتی است که دولت و وزارت صمت باید به آن توجه داشته باشند.
وی به تحریم ها و نقش آن در بومیسازی برخی فناوریها و تولید برخی قطعات و ماشینآلات هم اشاره کرد و افزود: هرچند تحریمها فشار زیادی به بخشهای مختلف وارد می کند اما سبب افزایش صادرات هم میشود. ضمن اینکه سبب خوداتکایی در برخی بخشها نیز شده است. در همین زمان تحریم یکهزار و 300 قطعه با یک دهم قیمت نمونه خارجی آن ساختیم.
شکوری یکی دیگر از الزامات رونق تولید را توجه به نظرات و پیشنهادات فعالان اقتصادی عنوان کرد و گفت: اتاق بازرگانی باید بازوی سایر قوا باشد و سخنان فعالان اقتصادی نیز شنیده و از مشورت آنان استفاده میشود. متاسفانه حرف فعالان این عرصه یا شنیده نمیشود و یا اینکه در اجرا مورد توجه قرار نمیگیرد.
golestanfarda@gmail.com
نظرات 0