مدیرعامل آب منطقه‌ای گلستان خبرداد؛
پیشرفت ۶۰درصدی پروژه های زهکشی گلستان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت: از مجموع ۲۸۰ هزار هکتار اراضی اولویت دار گلستان برای اجرای زهکشی، ۱۲۰ هزار هکتار بر عهده آب منطقه استان بوده که پیشرفت ۶۰ درصدی دارد.

به گزارش گلستان فردا، سید محسن حسینی نبود زهکشی در زمان خشکسالی را آسیب به محصولات دانست و اظهارکرد: در تابستان به واسطه گرمای هوا آب زیرسطحی تبخیر می‌شود و در چنین شریطی اگر زهکشی انجام نشده باشد، محصولات آسیب می‌بینند.

وی ضمن اشاره به آمار ۴۵ ساله بارندگی‌های استان، گفت: در این مدت، ۱۷ سال نرمال، حدود ۱۳ سال خشکسالی و ۱۵ سال هم استان دچار ترسالی شده و این بدان معنا است که هر سه سال یکبار در گلستان خشکسالی اتفاق افتاده است.

حسینی میزان آب‌های سطحی و زیرزمینی را در سال‌های نرمال ۲.۵ متر مکعب اعلام کرد و افزود: وقتی بارگذاری روی منابع آبی در سال‌های خشک بیشتر شود، برای سال‌های نرمال مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان به اجرای طرح آبیاری مدرن در مزارع کشاورزی تأکید کرد و گفت: یکی از بهترین راه‌ها برای بهره وری از آب، اجرای طرح آبیاری مدرن است.

وی با تأکید بر این نکته که حدود ۳۵ میلیون مترمکعب سدهای استان دارای آب است، افزود: از این مقدار حدود ۱۴ درصد آن قابل بهره‌برداری است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان میزان آب موجود سدها را در مقایسه با سال گذشته کمتر ارزیابی کرد و گفت: در سال گذشته همین زمان تقریباً نزدیک ۲۴ درصد از سدهای استان دارای آب بود.

وی در توضیح وضعیت واگذاری شبکه‌های اصلی و فرعی استان به بخش خصوصی، گفت: بحث واگذاری مدیریت شبکه‌ها به بخش خصوصی یا شرکت تعاونی سابقه‌ای ۲۰ ساله دارد زیرا اواخر دهه ۷۰ این موضوع در استان مطرح شد.

به گفته حسینی، سدهای کوچک مخزنی، آب بندان‌ها و ایستگاه‌های پمپاژ به شرکت‌های تعاونی در قالب قرارداد تعمیرات، نگهداری و بهره‌برداری واگذار می‌شود.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی معمولاً از مجموعه‌های دولتی بهترین بهره‌برداری را می‌کند، افزود: به همین خاطر است که همواره مجموعه‌های دولتی سیاست گذار و ناظر و بخش خصوصی تصدی‌گری می‌کند.

وی ۴۰۰ هکتار از اراضی استان را دیم دانست و اضافه کرد: در بخش مدیریت منابع آبی به ویژه دیم موضوع زهکشی بسیار دارای اهمیت است، به این شکل که در تابستان به واسطه گرمای هوا آب زیرسطحی تبخیر می‌شود و در چنین شریطی اگر زهکشی انجام نشده باشد، محصولات آسیب می‌بینند.

وی از اجرای مطالعات زهکشی در ۴۵۰ هزار هکتار از مزارع در سنوات گذشته خبر داد و اضافه کرد: از این میزان اراضی استان، برای ۲۸۰ هزار هکتار اقدام جدی در دستور کار قرار گرفت.

به گفته حسینی، از این مقدارحدود ۴۲ هزار هکتار که عمدتاً در غرب استان و حدفاصل قره سو، گرگان رود، جاده آق قلا و خلیج گرگان به عنوان اولویت اول مشخص شد که در آن سال‌ها به عهده شرکت آب منطقه‌ای قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان اضافه کرد: از این ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی، ۱۶۰ هزار هکتار در منطقه شمال گرگان رود، گمیشان و آق قلا را سازمان جهادکشاورزی استان بر عهده گرفت و ۱۲۰ هزار هکتار آن هم شرکت آب منطقه‌ای در حال انجام بوده که تا حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

  7 دی 1400
بخش : گرگان / اقتصادی
کد خبر: 66061
تگ ها :

golestanfarda@gmail.com

نظرات 0
ارسال نظر
پررنگ کج خط دار خط دار در وسط | سمت چپ وسط سمت راست | قرار دادن شکلک قراردادن لینکقرار دادن لینک حفاظت شده انتخاب رنگ | پنهان کردن متن قراردادن نقل قول تبدیل نوشته ها به زبان روسی قراردادن Spoiler

شرکت گاز استان گلستان شرکت داده پردازان نیک نام ققنوس پارس تلگرام